Nyt kun on paljastunut yhä enemmän vale-lääkäreitä kytköksissään vuokraajafirmoihin, Attendo MedOne- firmaan jne., on aiheellista pohtia ilmiötä myös osana hegemonista, vallitsevaa maailmankuvaa, talousmallia ja sen arvoja ja oletuksia.

Valelääkäreitä ei tipahda taivaalta vaan ne ovat syntyneet siitä maaperästä, jota nyky-ideologia ruokkii, yrittäjyys, yrittäjyys, yrittäjyys, ekososiaalisesti kestämätön ikuisen kasvun ideologia, voitontavoittelu, kilpailu, oman edun tavoittelu -- homo economicus myytti, jolla muka saadaan yhteistä kakkua kasvatettua parhaiten.

Yleensä Spesis ry. ja muut tahot ovat kyseenalaistaneet nimenomaan naisvaltaiset ammattikunnat ja tahot uskomus-alan edustajiksi, olipa kyse ns. uskomushoidoista, luomusta tai kovaakin kovemmin tieteellisestä tutkimusalasta, naistutkimuksesta. Kaikkia vähemmistöasemassa olevia oppiaineita naistutkimuksesta saamelaistutkimukseen, Giellagas-instituuttiin kohdellaan samalla epäilyn asenteella koska tieteen käytännöt, metodit, arvot ja vale-neutraalit lähtökohdat ovat syntyneet osana laajempaa valkoista, hegemonista länsimaista herruusjärjestelmää. Kaikki joka poikkeaa sen valtakuvioisrta uhkaa sitä. On sentään myönnetty että historian kirjoittavat aina voittajat, eivät taistelut menettäneet tai hyökkäyssodan kohteeksi joutuneet kansat.

Olen saanut monien muiden tavoin pitkään puolustautua naistutkimuksen oletettua muita suurempaa puolueellisuutta ja poliittisuutta vastaan.

Nyt olisi Skepsis ry:llä ja miessakeilla kyllä tuhannen taalan paikkaa nostaa esiin taloustieteen yhä vahvemmin paljastunut puolueellisuus, valtakytkennät ja epätieteellisyys. Nais- tai saamelaistutkijoilla ei olisi ikinä voinut edes kuvitella olevan tällaista valtaa suunnata tutkimuksiaan oman edun mukaan ... olettaen että näissä piireissä ajettaisiin muuta kuin ekososiaalisesti kestävän ja reilun maailman asioita.  Harvardin taloustieteen tiedekunnassa on kapina ja opiskelijat ovat liittyneet Wall Street - kadunvaltausliikkeeseen koska haluavat tieteellistä, moniarvoista, monitasoista tietoa taloudesta, eivätkä suinkaan maksettua, suuryritysten tilaamaa uusliberalistista propagandaa "tieteen naamiona".

Miesvaltaiset alat kuten taloustiede ja elinkeinovetoinen IT ovat tällä hetkellä vahvasti suuryritysten talutusnuorassa, joskin lääkefirmojen sätkynukkeja lienee yhtä paljon naisissa kuin miehissäkin.

On siis ollut helppo projisoida epätieteellisyyden ja poliittisuuden syytökset täysin vaikutusvaltaa-omaamattomiin oppiaineisiin samaan aikaan kun taloustieteen ja finanssipiirien kytköksistä ja täydellisen häpeämättömästä epätieteellisyydestä näissä "tiedepiireissä" on vaiettu totaalisesti --- ainakin Suomessa.

Kannattaa lukea mitä Occupy Wall Street- liikkeessä tapahtuu tällä saralla.

Tuhon ja petoksen kapitalismi tulee romahtamaan sahattuaan poikki oman oksansa mutta ilouutisia löytyy pilvin pimein. Kansalaisjärjestöt ja vaihtoehtotieteeen harjoittajat ovat luoneet ratkaisumalleja, lahjataloutta, vertaistaloutta, aikapankkeja, paikallisrahoja ja jos jonkinlaisia selviytymiskeinoja tiedostaessaan ettei rahalla ostettu tiede vie meitä kauas.... lievästi sanoen.

Muutosta on ilmassa, basta! sanoo kansa ja se tieto ja osaaminen, jota on yritetty vaientaa, sensuroida ja jolta on viety tutkimusrahat tulee nousemaan arvoonsa. Siinä ei ole kyse vain koulukuntariidoista vaan koko yhteiskunnan ja maapallon tulevaisuudesta... tiedosta jolla selviämme ja jätämme jotain arvokasta tuleville sukupolville. Rahatieteet eivät ole siitä kovin huolestuneita.