Feminismipropagandan väite myös  vihapuheen muoto

Kokoomuspoliitikko Sirpa Erkkilä-Häkkinen ilmaisi huolensa  valtavirtaistamis-käytäntöjen käyttöönotosta Oulun kaupunginhallinnossa. Tunnepitoinen vuodatus hankkeen sisällöistä ”feministipropagandana” ja ”valikoivina tilastoina” vaatii aikamme hengen mukaista eettistä pohdintaa.  Lisääntynyt vihapuhe maahanmuuttajista ja muista ryhmistä  on onneksi herättänyt sivistyneet poliitikot ja kansalaiset vastustamaan tätä laman aikoina päätään nostavaa syntipukki-ilmiötä vastaan. Erilaisissa vihapuhe- keskusteluissa tasa-arvon edistäjiin kohdistuvaa vihapuhetta ja stereotypiointia ei sen sijaan juuri ole nostettu esiin. Näin siitäkin huolimatta, että aikamme  peloittavin vihatekojen ristiretkeläinen, Anders Breivik, syyttää hänkin paitsi muslimeja, nimenomaan feministejä valkoisen heteromiehen vallan- ja asemansa anastuksesta. Myös Breivikille positiivinen syrjintä on osaamiseltaan ylivertaisen valkoisen miehen sortoa. 

On naivia kuvitella, että olisimme osaajina ja vaikuttajina vain ”ihmisiä” sukupuoleen, ikään, etnisyyteen ja muihin sosioekonomisiin tekijöihin katsomatta. Se olisi ihanne, mutta Sokea Reetakin tietää että ennakkoasenteet, stereotypiat,  pelot jne. vaikuttavat suuresti siihen, kenen osaaminen, asiantuntijuus ja tietotaito tunnustetaan siksi, ja kuka näin ollen on ”pätevä”. Ei ihmisiä jaotella ”vammaisiin”, ”etnisiin” ja muihin kategorioihin EU:n tasa-arvon peruskirjassa siksi, että näitä jakoja haluttaisiin syventää ja lisätä eriarvoisuutta tai vastakkainasettelua. Sosio-ekonomisten ja muide erojen näkyväksi tekeminen tähtää juuri siihen, että ihmisillä olisi yhdenvertaiset edellytykset nousta köyhyydestä, vapautua historiasta laahautuvan asennetaakan ja stereotypioiden painolastista, ennakkoluuloista ja rakenteellis-institutionaalisista  muureista, joita valtaapitäneet ovat ystyttämään historiallisen valta-asemansa turvin.  Valtavirtaistamishankkeella tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakejamme sovelletaan lopultakin EU:n tasa-arvon peruskirjan hengessä kunnallispolitiikkaan.  On erikoista, että EU-direktiivejä ja määräyksiä varsinkin palvelujen yksityistämisen ja valtionyhtiöiden myymisen suhteen innokkaasti puolustanut kokoomus kyseenalaistaisi nyt Erikkilä-Heikkisen äänellä EU-LAIN täytäntöönpanon. Kirjoittaja leimasi lisäksi tätä EU-lähtöistä projektia pahoinvointia aiheuttaneeksi feministipropagandaksi ja sen sisältöjä suorastaan ”valikoivaksi tilastoinniksi”. Millä perusteella mies- ja naispuolisten tasa-arvon asiantuntijoiden tiedot kyseenalaistetaan? Mikä on se tieteellinen, neutraali, objektiivinen lähde kirjoittajan väitteelle?  EU:n tasa-arvon peruskirjaan tutustuneena alan ammattilaisena koen kirjoituksen stereotypioita ja vähättelyä lietsovana vihapuheena. 

 

Ilman erikoislakeja, hyväveli-seurat eivät muuta käytäntöjään.  Miksi Ouluun halutaan jopa toripoliisin kaveriksi lisää miehiä –tiernapojat? Tässä mieskärppien, mieshuutajien, teknomiesten, rotu-vaarien ja tiernapoikien ihmekaupungissa saa kuvan, etteivät naiset ole osanneet mitään, ja jos naisjärjestöjen  lobbaaman naissymbolin sijaan rahaa jaetaan jälleen kerran tiernapoika-patsaalle, todella kaipaan sukupuolisensitiivisiä erityistoimia!  Toivon nyt, että lähdet kanssamme ajamaan tätä tasa-arvoista Oulu-ihmettä, jotta voisimme naisina kokea, että mekin olemme ihmisiä! Tätä tarvitsemme hyväjätkä-naisten vihapuheen sijaan.

 Lähetetty Kalevaan 12.l0. Saa nähdä julkaiseeko