Kalevassa julkaistiin kahden keskustalaisen kaupunginvaltuutetun kirjoitus ”Sotepalvelut markkinoiden armoille?” (13.l.ll) Ehdotan, että he loikkaisivat saman tien Vasemmistoliittoon, joka on varoittanut tästä kehityksestä vuosikymmenet. Itse olen kirjoittanut lukemattomia kirjoituksia vuodesta l999 koskien uusliberalismin ja ”rakennesopeuttamisen” tavoitteita, jotka löytyvät selvästi myös Lissabonin strategiasta vuodelta 2005.  Yhdyn Mikko Viitasen näkemykseen vaihtoehtojen harkitsemisesta, olisi korkea aika kuunnella muitakin kuin yhden totuuden talouskasvu- konsultteja, jotka ovat hallinneet tulevaisuuskeskusteluja kunnanvaltuustoissa.

EU on suuryhtiöiden käsikassara, joka ajaa nimenomaan monikansallisten pääomasijoittajien ja muiden suuryritysten etua ja maailmanvalloitusta. Lähdin aikanaan Kiimingin kunnanvaltuustoon nimenomaan jakamaan tietoa tämän yksipuolisen agendan katastrofaalisista vaikutuksista paikalliseen työllisyyteen, pienyrittäjien asemaan, naisvaltaisiin aloihin ja koko julkisen sektorin tulevaisuuteen. Nimenomaan Keskustan ja Kokoomuksen luottamusmiehet ja virkamiehet ovat syyttäneet minua ja Vasemmistoliittoa yliampuvasta pelottelusta ja uhkakuvien lietsomisesta. Viime vuosina olen varoittanut peruskoulun yksityistämiseen liittyvästä uhasta, joka tekee vanhustenhuollon, terveyspalveluiden ja nyt jopa SOTEn toiminnasta pääomatahojen ahneuden areenan. Sitäkään ei oteta todesta, vaikka kehitys on pitkällä Ruotsissa. Pääministeri Mari Kiviniemi lupaa, ettei tämä yksityistäminen tule tapahtumaan. Niin sanottiin aikanaan myös koko julkisen sektorin pitämisestä yksityistämisen ulkopuolella (mm. Gatts- sopimus, Bolkenstein- direktiivi). Ja niin on sanottu hyvinvointivaltion pelastamisesta, vaikka päinvastainen kehitys jatkuu päämäärätietoisesti. Paras-hanke ja kuntaliitokset ovat tähdänneet aivan muuhun kuin säästöihin; niiden tavoite on luoda suuria, taloudellisesti houkuttelevia ja mittakaavaltaan kustannustehokkaita markkinoita suuryrityksille. SOTE- palveluiden markkinoiden valtaus kansainvälisille suuryrityksille on seurausta nimenomaan keskustan ja muun oikeiston innokkuudesta edistää yrittäjyyttä, EU- yhteistyötä ja yhteiskuntavastuustaan vapautettua markkinataloutta.  Tässä pelissä kansalaisten perusoikeuksilla on pieni painoarvo. Raha puhuu.
Mm. Mikko Viitasen ja Juha Tapion johdolla Vasemmistoliittokin on yrittänyt sinnikkäästi estää veromaksajille erittäin kalliiksi käyvää yksityistämistä, ulkoistamista ja yhtiöittämistä, mutta työnantaja-työväenpuolue sekä suurketjujen edunvalvoja Keskusta ovat hallitusvoimallaan EU:n mallioppilaina edistäneet yksityistämistä jopa muita EU:n jäsenmaita innokkaammin. Jäljet näkyvät. Säästöjä ei synny, vaan kansa maksaa keinottelijoiden ja riskiyrittäjien velkoja.  Säästöt ovatkin tekosyy siirtää julkisia verovaroja suuryrittäjien taskuun, sosialisoimalla niiden riskit. Ideologinen ”tehokkuus” revitään samalla henkilökunnan selkänahasta ja ”asiakkaiden” kukkarosta.  Eriarvoisuus on syventynyt, rikkaiden ohituskaista palveluihin varmistunut ja maksumiehinä ovat lukemattomin tavoin kaikista pienituloisimmat kansalaiset.
Tervetuloa liittymään Vasemmistoliittoon—jarrumiesten ja –naisten ”änkyräpuolueeseen”. Joko kansa huomaa, kenen johdolla tähän on tultu, ja miksi muutosvastarinta, vaihtoehtoisen tiedon hankinta, vastuullinen kriittisyys muotisuuntauksia kohtaan ja kaikista heikoimpien oikeuksista liikkeellelähtevä politiikka—yhteisten asioiden hoitaminen--tulee palauttaa arvoonsa. Vasemmisto on rikkautta joka ei ole kupla. Se on oikeaa vastarintaa, sillä ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta ei voida rakentaa köyhimpien, vanhimpien ja sairaimpien hartioille. Mutta Vasemmistolla on myös väkeviä kohtuu- ja huolenpitotalouden vaihtoehtoja. Ne on vain saatava ihmisten tietoisuuteen ja medioiden huomion kohteeksi.