Jyrki Katainen kommentoi jälleen 20-21.2.2010 viikonloppuna medioissa työelämän kysymyksiä ja verotusta. Fantastista! Hän osaa puhua niin hellällä ja myötätuntoisella äänellä samaan aikaan kun puheen sisältö on vaikutuksiltaan jatkoa porvareitten taloustyrannialle. Killing us softly with his lähimmäisenrakkaus
 
Hän sanoo ymmärtävänsä kansalaisten hämmennystä kun pitäisi sinnitellä työelämässä pitempään samaan aikaan kun varsinkin ikääntyneempiä työntekijöitä irtisanotaan. Mutta ei näitä hallitusohjelman totalitaarisia ristiinvetoja ja ristiriitoja korjata sympaattisella äänenpainolla. Kansalaisten hätä työelämässä on nimenomaan seurasta Kataisen ja puolueensa arvovalinnoista, veropolitiikasta ja tietoisesta tavoitteesta rakentaa sääty-yhteiskunta.
 
Globaalitalous ja OECD- neuvonannot, joita porvarit kuuntelevat herkällä KORVALLA vaatii pidentämään työuria molemmista päistä ja alistumaan heikompiin sosiaaliturvajärjestelmiin. Sámaan aikaan yritysten sallitaan jopa saamiensa tukien jälkeen ulkoistaa työt heikomman työturvan maihin, jonka seurauksena hallitus itse luo edellytykset irtisanomisille. Ikäänkuin kaataen suolaa haavoihin, näiden irtisanottujen ja muiden pitäisi jatkaa vielä pitempään työelämässä, vaikka ensin työt lopetetaan ja jäljellejääneiden työllistettyjen taakka kasvaa entisestään. Lisäksi sallitaan yhä herkemmin epäreilu työelämä vaikka puhutaan tyhjää "hyvästä johtajuudesta". Ei ahneutta ja riistovaltaa puheilla muuteta.
 
Nyt siis hallitus on myös hakenut lisävetoapua säästö-sanelupolitiikkaansa palkkaamalla amerikkalaisen konsulttifirman tekemään hallitusohjelmaa.
Epäilen onko heille kerrottu että valtion ja kuntien tulisi toteuttaa ihmisten perusoikeuksia eikä toimia kuin rahanahneet konsernit. Niin, tämän uutisen kertoi YLE ja se vyöryi kautta rauhanlistojen ja internetin. Kyllä se vaaleissa muistetaan.
 
SDP:n Heinäluoma kyseli taustalta miten varakkaimpia suosiva veropolitiikka (pääomaverojen pieni verotus ja käytännössä se, ettei rikkaimpien tarvitse maksaa kuin minimaalista veroa) auttaa tässä tilanteessa. Katainen ei edes vastannut näihin kysymyksiin. Eihän niihin voi vastata myöntämättä että tukee eriarvoisuuden lisäämistä ja velkarahalla annettujen yrittäjien ja eliitin verohelpotusten ja –kevennysten aiheuttamaa julkisten palveluiden rahoitusvajetta. EU- ja OECD- arvojen mukaisesti pienituloiset pannaan eliniäksi töihin, jotta rikkaat voisivat välttyä erilaisilta sosiaalimaksuilta ja näin rikastua entisestään.
 
Porvarien tulon-, yhteisten resurssien ja varallisuuden uusjako on historiallisesti ennennäkemätöntä. Miten kansa voi äänestää omien etujensa vastaisesti? Lienee kyse mielenkolonisaatiosta, medioiden myötä tapahtuvasta yleisen arvoilmapiirin ja ihmiskäsityksen muokkauksesta. Nykynuoret opetetaan kädestä pitäen pudotuspeleihin, nöyryyttämiseen, kilpailuun, Hollywood-ihanteisiin ja rahapeleihin, jotka ovat käänteistä kansansivistystyötä. Kun he eivät voi enää kuvitella toisenlaista maa-ilmaa, jossa ihmiset toimivat solidaarisesti ja toinen toistaan tukien raadollisen kyynärpääihmisyyden sijaan, Kokoomus alkaa vaikuttaa luonnolliselta. Aletaan matkia idolseja ja uskotaan kuin amerikkalaiseen unelmaan, että porvareita äänestämällä pääsee itsekin porvariksi.
Todellisuuteen herääminen tulee olemaan yhä karmeampaa kun nuorten syrjäytymistä oikein elinkeinotalkoilla edistetään. Lukukausimaksut, sosiaaliturvan alasajo, mahdottomat vuokrat, kallis ruoka, omavastuun korotukset palveluissa, elämisen perustarvikkeiden markkinaehtoinen hinnannosto---silläkö edistetään tulevaisuuden työelämän tasa-arvoa ja toimivuutta?
 
Kansa menee halpaan, ja se käy kalliiksi. Varsinkin tuleville sukupolville, joita odottaa paljon ankeampi sääty-yhteiskunta-Suomi kuin missä kipeiden päätösten läpirunnojat saivat itse kasvaa.