HYVA toiminta Oulussa on kantanut hedelmää. Se on sallinut sen, että olemme täällä voineet toimia yli puoluerajojen hyvinvointivaltion puolustamiseksi. Kuvaan alla mitä teimme Oulussa. Se on herättänyt keskustelua ja pääsi Kalevan sivuille. Myös Kiimingissä järjestimme tempauksen, jonne tulivat lehdistöä, paikallis-tv ja vanhusten, vammaisten ja kyläläisten edustajia. Pahimmat teurastuslistalla olleet säästökohteet jätettiin pois kunnan talousarviosta. Uskon että tämä painostus auttoi. He olisivat muutoin leikanneet pois vanhusten yöpartioinnin, omaishoidon tuen, supistaneet henkilökuntaa eri aloilla vanhusten huollossa ja lomauttaneet opettajia. Tarkat tiedot pitäisi tarkistaa mutta lopputulos oli että suurimmat heikennykset jäivät tekemättä. Kansalainen, voit vaikuttaa! Se oli positiivinen opetus tästä.

HYVA vasaroi vastalauseita kuntien leikkauksiin

Suomen sosiaalifoorumissa vuonna 2005 perustettu Hyvinvointivaltion vaalijat ry (HYVA) on noussut julkisuuteen ylpeänä ihmiskunnan yhden suurimman saavutuksen eli pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolesta. HYVA aloitti toimintansa hiljattain Helsingissä valtakunnallisella seminaarilla, jonne lähetettiin hyvinvointivaltion säilyttämistä käsitteleviä teesejä puhelimitse muualtakin Suomesta. Neljäs joulukuuta Oulun HYVA otti viestikapulan järjestämällä hyvinvointivaltio- iltamat ja eri puolueitten, kirkon, kulttuurielämän ja kansalaisjärjestöjen edustajista koostuvan paneelin. Tätä edelsi marssi kaupungintalolle, jossa naulattiin hyvinvointivaltion teesit ja itsenäisyysjulistus kaupungintalon oveen: eräänlainen joululahja tilaaja-tuottajamalliin sitoutuneelle kaupungin valtuutetuille ja johdolle. l8.l2. HYVAN teesit naulattiin vuorostaan Kiimingin kunnantalolla ja luovutettiin kunnanjohtajalle talousarviokokouksen edellä. Pahimmat heikennykset vanhusten, lasten ja vammaisten etuuksiin ja oikeuksiin saatiin estettyä, ehkäpä juuri paikalle kutsutun median sekä HYVAlaisten myötävaikutuksella.

HYVA on kaikille avoin ihmisten ja järjestöjen yhdistys ja verkosto. Se välittää tutkimuksiin perustuvaa tietoa siitä, että hyvinvointivaltio on edelleen toimiva, hyvä ja tehokas ihmisten yhteisen toiminnan muoto myös globalisaation oloissa. Hyvinvointivaltio kaipaa kehittämistä eikä alasajoa. HYVA pyrkii medioihin EVA:n ja Veronmaksajien keskusliiton kanssa tasavertaiseksi kommentaattoriksi hyvinvointivaltiota koskevissa kysymyksissä. Se on niiden vastavoima, joka kertoo tutkimusten tukemana, että pohjoismainen hyvinvointivaltioon erinomainen perusta tuottaa hyvinvointia ja jakaa se oikeudenmukaisesti. Samalla se avaa tutkimusten pohjalta keskustelua hyvinvointivaltion kehittämisestä, jotta se nykyistä paremmin vastaisi ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen periaatteita. HYVA haluaa BKT:n kasvuprosentin tilalle hyvinvoinnin eri puolia kuvaavat uudet mittarit ja edistää sivistysvaltion eetosta. HYVA:n suhde puoluepolitiikkaan on riippumaton, koska EVA:nkin mielipidetiedustelujen mukaan yli 80 prosenttia suomalaista tukee hyvinvointivaltiota. Kaikkien puolueiden äänestäjien enemmistö on tällä kannalla. Kuka kansanedustajaehdokkaista uskaltaa julkisesti puolustaa hyvinvointivaltiota, jota valtiovalta nyt pyrkii korvaamaan palvelu- ja kilpailuyhteiskunnalla?

HYVAAN voi liittyä: http://capsicumguys.com/~hyva/